OSI POLAND FOODWORKS

OSI POLAND FOODWORKS należy do amerykańskiego koncernu OSI GROUP posiadającego zakłady produkcyjne w 17 krajach świata. Polski zakład produkcyjny znajduje się  w Chróścinie i zajmuje się ubojem bydła rzeźnego oraz rozbiorem mięsa wołowego. Współpracując z najlepszymi krajowymi dostawcami oraz doskonaląc możliwości produkcyjne, OSI POLAND FOODWORKS odnosi sukcesy na arenie krajowej i międzynarodowej. Niekwestionowanym dowodem na to jest rzesza zadowolonych klientów z obszaru HoReCa, dla których najwyższa jakość wołowiny jest priorytetem.

OSI POLAND FOODWORKS realizując misję Grupy OSI, jaką jest bycie niezastąpionym i niezawodnym partnerem oraz dostawcą działa w oparciu o trwałe i partnerskie relacje z hodowcami oraz kontrahentami, umożliwiając rozwój gospodarstw oraz sektora HoReCa. Wierność tym wartościom powoduje, że Grupa OSI jest ceniona i szanowana przez swoich dostawców i partnerów na całym świecie.



OSI POLAND FOODWORKS zyskuje uznanie najbardziej wymagających klientów, zapewniając wyjątkową jakość wołowiny potwierdzoną licznymi certyfikatami. Nasz zakład produkcyjny spełnia standardy zgodne z wymaganiami:

  • McDonald’s Supplier Standard
  • Hilton Foods
  • LIDL
  • Biedronka

Jakość mięsa wołowego zaczyna się już na etapie chowu zwierząt, dlatego OSI POLAND FOODWORKS współpracuje z doświadczonymi hodowcami, stosującymi najwyższe standardy hodowli bydła. Niezmiernie ważne jest także traktowanie zwierząt przed ubojem. Załadunek, transport i rozładunek to kluczowe momenty, które wpływają na kondycję bydła, a co za tym idzie jakość wytwarzanych elementów wołowych. Po uboju mięso jest poddawane odpowiedniej obróbce, zgodnej z najbardziej restrykcyjnymi przepisami. Każde z wyżej wymienionych działań pozwala na uzyskanie wołowiny najwyższej klasy, której wygląd, aromat, kolor, marmurkowatość, otłuszczenie, soczystość oraz smak doceniają nie tylko wybitne osobowości ze świata gastronomi, ale przede wszystkim wszyscy zadowoleni goście restauracji, które zaopatruje OSI POLAND FOODWORKS.